Vardagslyx för alla

Gillar du heminredning bryr du dig förstås om vilka material du använder i ditt hem. Och älskar du bra kvalitet är Svenska Inredningsbolaget det perfekta stället att hitta textilierna till ditt hem.

Här finns massor av textilier i helt fantastiska material, och det spelar ingen roll vilka färger eller stilar du gillar. Det finns något för alla. Finaste linne, lyxig italiensk satin och miljövänlig, ekologisk bomull är bara några exempel på material du kan hitta här.

Att få sova i skön satin kan nog kännas som den största lyx för väldigt många, medan andra ser svalt linne som det perfekta materialet i lakan och örngott. Men, oavsett om du vill ha linne, satin eller ekologisk bomull, hittar du produkter från leverantörer som borgar för kvalitet både då det gäller material och produktion. Och visst ger det lite extra, när man vet att man valt bra kvalitet på de nya gardinerna eller sängkläderna. Och även om många tror att kvalitet är det samma som högt pris, så kan det tvärtom vara mer ekonomiskt att välja god kvalitet från början. Den som sett en gammal linneduk vet att den bara blir vackrare och vackrare för varje tvätt, och att den håller i årtionden. Och linne lämpar sig också mycket bra för till exempel kökshanddukar. Linne har en bättre uppsugningsförmåga än bomull, och därför fungerar materialet alldeles ypperligt i handdukar. Många kanske tänker på det ganska hårda, och glansiga linnet i dukar, men det finns olika typer av linne. Linnefrotté ger fluffiga och mjuka handdukar som suger upp vattnet mycket bra. De tunnare linnehanddukarna torkar istället mycket snabbt efter användning. Och bara vetskapen om att det är linne skänker lycka.

Men, här kan du hitta mycket annat än handdukar och sängkläder. Vackra plädar i rena naturmaterial som linne och ull, är både dekorativa och användbara. En snygg pläd, lite nonchalant slängd över soffan kan höja vilken inredning som helst. Eller varför inte ett lapptäcke där man använt restbitar, för ett återbruk som gläder både människa och natur.

Om du känner för att själv tillverka dina inredningsdetaljer och textilier, finns också både tyger i metervara, samt band och snören. Det ger utrymme för en mycket personlig inredning, som kan tillverkas efter tycke och smak, men också efter humör. Och naturligtvis ger det lite extra tillfredsställelse att få hänga upp ett par gardiner man egenhändigt tillverkat, eller lägga en personlig kudde i soffan. Det finns få saker som sätter en sådan prägel på ett hem, som det personligt tillverkade.

Mysigt och praktiskt i badrummet

Även i badrummet kan man få till det riktigt bra så det blir mysigt där inne. Lite tända doftljus och en smart torkhiss som du kan stuva undan på ett enkelt sätt när du inte använder den är både en smart och snygg lösning.

Beroende på om du har tvättmaskinen i badrummet eller om den står i en separat tvättstuga så ger det lite olika alternativ. Har du separat tvättstuga blir det enklare att få till en hög mysfaktor därinne men det finns bra och enkla lösningar för att dölja sådant. Ett enkelt litet skynke kan till exempel göra susen.

Mer badruminredningar hittar du hos Badmiljö där dom hjälper både dig som skall torka kläder du har tvättat men även allt annat du behöver till ditt badrum.

Kommentera